Met een inboedelverzekering verzekert u alle "roerende" zaken in uw woonhuis

Een inboedel verzekering is een verzekering waarmee u de inboedel van uw woning kunt verzekeren tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, waterschade, stroomstoringen en inbraak. Onder de inboedel van de woning worden alle onderdelen die verhuisbaar zijn beschouwd. 

Wij geven u graag een goed advies bij het afsluiten van uw inboedelverzekering.

Waarom is een goed advies belangrijk bij het afsluiten van een inboedelverzekering?

  • Wij stellen samen met u het juiste verzekerde bedrag samen, zodat u bij schade niet te maken krijgt met onderverzekering.
  • Wij wijzen u erop dat bepaalde onderdelen beperkt verzekerd zijn en bespreken met u bij aanvraag of u dat voldoende vindt of dat u dit extra verzekerd wenst te hebben. Dit voorkomt dat u verrast wordt indien u slechts € 3.500,-- uitgekeerd krijgt als er voor € 6.000,-- aan sierraden gestolen zijn.
  • Mensen met een huurwoning verbouwen regelmatig op eigen kosten hun woonhuis. Denk hierbij aan stucen van muren, plaatsen van vaste een vloer of het vervangen van badkamer of toilet. Officeel zouden deze verbeteringen door de verhuurder verzekerd moeten worden, echter dit wil de verhuurder in de prakijk nagenoeg nooit. Wij zullen u adviseren om deze verbeteringen mee te verzekeren op uw inboedelverzekering als zijnde "huurdersbelang". Bij een eventuele gedekte schade, zult u niet met een schadepost blijven zitten!
  • Ook voor mensen met een koopappartement geldt hetgeen hierboven beschreven. De VVE verzekert meestal een kale woning, waardoor u de verbeteringen op uw inboedelverzekering als zijnde "eigenaren belang" kunt meeverzekeren.
  • Iedere inboedelverzekering lijkt hetzelfde en als leek is het alleen makkelijk om naar de premie te kijken. Echter wij als onafhankelijk tussenpersoon zullen tijdens ons vergelijk verder kijken dan alleen de premie!

 Ook nadat de inboedelverzekering via ons is afgesloten, zullen wij met regelmaat onderhoud uitvoeren op uw polis en staan wij voor u klaar zodra het nodig is!

Meer informatie? We bellen u graag op!