Als u meerdere malen per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering aan te raden

Een reisverzekering is niet weg te denken wanneer u op vakantie gaat. Een reisverzekering is helemaal op uw wensen aan te passen:

  • basisdekking: met de basisdekking is uw bagage verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Houdt er wel rekening mee dat er voor bepaalde items speciale voorwaarden gelden.
  • reisgebied: doorgaans is Europa standaard en is dit uit te breiden naar werelddekking
  • reisvorm: Een recreatieve reisverzekering biedt geen dekking voor zakelijke reizen, studie en ontwikkelingswerk. Indien u anders dan recreatief op vakatie gaat, is een speciale reisverzekering noodzakelijk
  •  Medische kosten: In principe heeft iedereen in Nederland een zorgverzekering, echter deze dekt niet altijd alle medische kosten in het buitenland. U kunt uw reisverzekering uitbreiden met deze secundaire dekking. Zeker indien u naar het buitenland op vakantie gaat, is deze dekking onmisbaar.
  • Winter- en onderwatersport: Het risico op schade is tijdens de wintersport of tijdens het duiken groter, vandaar dat u dit risico aanvullend dient te verzekeren.
  • Autohulp: Wanneer u met de auto op vakantie gaat, loopt u het risico onderweg te stranden. Dit riscio is aanvullend op de reisverzekering mee te verzekeren.
  • Annuleringsverzekering: Met een annuleringsverzekering zorgt u ervoor dat u (een deel van) de kosten van een geplande reis terugkrijgt op het moment dat u door omstandigheden de reis moet annuleren. Ook als u vanwege omstandigheden een reis af moet breken geldt dat veel annuleringsverzekeringen tot uitkering overgaan. Hierbij geldt echter wel dat lang niet alle redenen die kunnen leiden tot een annulering ook een uitkering tot gevolg hebben: er moet dan wel sprake zijn van een oorzaak die in de polisvoorwaarden staat vermeld. Hierbij moet u denken aan ernstige zaken als het overlijden van een familielid, een onverwacht en onvrijwillig ontslag of een ernstige ziekte van de verzekerde of 1 van diens gezinsleden.

De genoemde keuze mogelijkheden en rubrieken zijn niet bij alle verzekeraars het zelfde! Wij adviseren u graag om de juiste verzekeraar en dekking te vinden.

Meer informatie? We bellen u graag op!